EtAnnaLiv, Juleprojekt, Opskrifter

Juleprojekt #2 ~Kandiseret appelsinskal

Så er det blevet tid til juleprojekt nr. 2, som er kandiseret appelsinskal med chokoladeovertræk. Første gang jeg stiftede bekendskab med dette var sidste år i chokoladebutikken op til jul. Jeg var en smule skeptisk for appelsinskal er noget man pille af og så smider i skraldespanden, eller trækker på ståltråd og hænger op til jul. Det smagte overraskende godt og derfor er det blevet en at årets juleprojekter. Jeg brugte opskriften HER fra Cupkageriget, men næste år skal der eksperimenteres med at tørre skallerne i ovnen så de bliver helt tørre/stive. Måske de også kommer en tur i fryseren så de er iskolde når de skal overtrækkes. Så størkner chokoladen ihvetfald hurtigt og render ikke af skallerne, som lidt har været tilfældet i denne omgang. Men det må blive næste år for der er rigeligt til hele december.

// Appelsinskallen klar til at blive kogt i sukkervand //

// Appelsinskallen klar til at blive kogt i sukkervand //

// Den orange farve forsvinder åbenbart når de bliver kogt...//

// Den orange farve forsvinder åbenbart når de bliver kogt…//

// De færdige skaller overtrukket med 70% mørk chokolade //

// De færdige skaller overtrukket med 70% mørk chokolade //

ETANNALIV.JPG

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

5 Kommentarer

 • Svar Emma at

  Hej Anna!
  Trillede du dem i sukker som opskriften foreslår? Eller “bare” i chokolade? Og så selvfølgelig når de er kølet helt af?

  Det lyder vildt lækkert så tror jeg om prøve det 😀

 • Svar Nina at

  Hej Anna

  Hvor er det dejligt, at mine opskrifter bliver brugt af andre! Jeg har ikke prøvet at overtrække dem med chokolade, men det skal jeg helt sikkert prøve næste gang! Kunne godt forestille mig, at det smager super lækkert! 😀

  Hilsen Nina

  • Svar EtAnnaLiv by Anna Tang Lærke at

   Hej Nina
   Det kan klart anbefales at overtrække dem med chokolade? Hvor meget af det hvide skraber du af af skallen når du har presset saften ud? Jeg synes nemlig at selvom jeg skrabte en del ud blev nogle af dem stadig temmeligt bitre/sure?
   Hilsen Anna

   • Svar Nina at

    Hej Anna

    Jeg skraber ikke noget af det hvide ud. Til næste gang kan du blanchere dem en ekstra gang. De bliver mindre bitre, for her gang de bliver kogt.

    De smager også fantastisk i brunkager!

    Hilsen Nina

  Skriv en kommentar